Debatten om, hvilken radiokanal der skal lukke, når medieforliget vil give en af de fire kanaler til en kommerciel operatør raser stadig.
Senest læste jeg i Politiken i går, at næstformand i DR's bestyrelse Ole Hyltoft, foreslår at det er "de unges" kanal P3 der skal lukkes. Den nyere danske musik fra P3 kan så flytte over på P4 og den udenlandske muisk kan høres på nette og DAB.
At lukke P3 ville være et kæmpe selvmål fra DR's side. P3 er meget mere end "de unges" musik: De sorte spejdere var vist ca. DR's mest dowloadede podcast, og i dag er vi mange der følger med i dilemmaerne i Mads og Monopolet, vågner op til Go' morgen P3 og får dagens nyheder vendt og sat på spidsen af Huxi og Karen - det bliver svært at blande det med P4's sendeflade.
DR kæmper for at fastholde de unge til deres tilbud på radio, tv og internet - og det er især i den forbindelse, at en lukning af P3 vil være et selvmål. For faktisk er P3 et godt og anerkendt brand blandt de unge. Aldersgruppen 13-18 år lytter i gennemsnit til radio 45 minutter om dagen - og når de gør det er P3 blandt favoritterne; for pigernes vedkommende lige efter The Voice, mens den hos de mere sportsinteresserede drenge ligger nummer 1*. Så når Ole Hyltoft overhovedet kan foreslå at lukke P3 er det ikke med de fremsynede briller på. For hvordan skal de opvoksende generationer vænne sig til at lytte til radio på FM-båndet, hvis den eneste public service-kanal de gider at høre lukker? Og hvem skal så lytte til P1, P2 og P4 i fremtiden?
*Fra bogen: Børn opvækst med medier og forbrug, red. Birgitte Tufte m.fl., 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar