torsdag den 27. august 2009

Børne- og ungdomskultur


Så er der igen nyt fra Børn &Kulturportalen. Læs nyhedsbrevet og abonnér evt. selv på det lige her.

Jeg synes især der er meget spændende nyt fra Kulturarvsstyrelsen.

Bl.a. om den nye Kulturarvsdag, der afløser Historiens dag. I år kommer der den 12. og 13. september fokus på Danmarks bidrag til den kulturelle verdensarv - altså de steder i Danmark, der er med på UNESCOs liste over Verdensarven.

Desuden fokuseres der også på kulturarven i en del museumsprojekter, der har fået støtte af Kulturarvsstyrelsen. De nye medier tages i brug i formidlingen, men der spilles også på det lavteknologiske, når de unge får mulighed for at få en graveske i hånden og være med i udgravning omkring den nye metro.

At formidle den til tider noget støvede og kedelige kulturarv til et kræsent og forvænt publikum (børn og unge) er en spændende udfordring, og jeg synes at Kulturarvsstyrelsen med disse tiltag gør et fint forsøg på det...

Der er også nyt fra "vores egen verden" - nemlig om det nye børnebibliotekssite med arbejdstitlen "Pissegratis", som produceres af børnebibliotekerne i samarbejde med Copenhagen Bombay. Sitet skal være afløserne for det tidligere DotBot, som desværre mistede støtten for et par år siden. Jeg venter spændt på yderligere udspil om sitet.

Der er masser af flere nyheder at hente i nyhedsbrevet om bl.a. uddeling af børnebogspriser, om huskunstnerordningen, om film- og fotoprojekter, om uddannelse i digital museumsformidling, om børnehavebiblioteker og meget meget mere.

Ingen kommentarer: