torsdag den 10. september 2009

De vilde svaner er landet i Odense



I fredags var der stor ståhej i HC Andersens Hus.
Da åbnede udstillingen "De vilde svaner" nemlig. HC Andersens Eventyr om prinsessen Elisa er netop blevet filmatiseret og skuespillerne har ageret i kostumer tegnet af HM Dronning Margrethe og ikke mindst i scenografi, der består af dronningens decoupager.

Både kostumer og decoupager kan lige nu og frem til den 30. december opleves i HC Andersens Hus i Odense. Og de er absolut et besøg værd. Der er en utrolig detaljerigdom i decoupagerne og de to-dimensionelle plader optræder med en dybde, der er en guldaldermaler værdig. Og det hele er altså skabt af udklip fra magsiner, auktionskataloger o.l.

Filmen havde også galla-premiere i fredags og jeg har kun set et kort glimt af den. Men også det var fint. Filmen er blevet til med samme teknologi, som den vi kender fra bl.a. vejrudsigten (green-screen), hvor skuespillerne har ageret på en blå eller grøn baggrund - og decoupagerne er så brugt som scenografi. Derfor er det muligt at udstille hele 43 af dem, fordi de kun er ca. 35*45 cm store.

Skulle du have et ærinde i Odense i løbet af efteråret, så besøg endelig HC Andersens (det er faktisk også rejsen værd...).

Ingen kommentarer: