mandag den 6. april 2009

En verden i ler

Jeg havde ikke nogen specielle forventninger, da jeg i går drog ud i det fynske forår for at se nærmere på Danmarks Keramikmuseum i Middelfart. Så kan man jo ikke blive skuffet, men der var nu overhovedet heller ikke noget at blive skuffet over:

Lige ned til Lillebælt - midt mellem de to broer - fandt vi "Grimmerhus".

Opført i 1856-57 som aftægtsbolig for herremanden Niels Basse Fønss fra det nærliggende Hindsgavl Slot.

Siden 1994 har denne prægtige bygning rummet Danmarks Keramikmuseum, der i dag, udover en egen samling på ca. 2200 værker, udstiller både dansk og internationalt keramik.

Indenfor i de flotte lyse rum kunne vi nyde udstillingen over to etager med den danske keramiker Lotte Glob. Mange vil sikkert huske hende fra et Søren Ryge-program, hvor han besøger hende i Skotland og hvor der er en helt fortryllende scene med Lotte og hendes flydende sten, som lægges op på stranden, så tidevandet kan komme og lege med dem.

Lotte kan meget andet end at lave flydende sten og hendes værker var i stort omfang inspireret af den flotte og vilde skotske natur. Det var i sandhed en rejse i både keramikkens og naturens verden.

Hendes søde - og måske enfoldige - figurer fandt straks plads i vores hjerter.
Grimmerhus er afgjort et besøg værd - også mere end en gang. Bare turen rundt i den lille park/have, der selvfølgelig også prydes af keramiske værker, kan gøres igen og igen. Især på en dag som igår, hvor himlen og bæltet var blåt og man kunne høres spættens karakteristiske hamren i skoven ved siden af.

Ingen kommentarer: